Program zájezdu

Nádherné scenérie. Kopce poseté pevnostmi a vinicemi, mohutně vzrostlé cypřiše. Toskánsko je slavné úložiště památek a zážitků. Ukážeme si skryté cestovatelské drahokamy těchto míst a vaše cesta do Toskánska se stane jedinečnou.
Florencie inspirovala mnoho malířů, spisovatelů a dalších umělců k tvorbě jedinečných děl. Poznejte, čím světové umělce uchvátila italská metropole, kolébka renesance. Středověké ulice připomínají tisíce příběhů a kostely a muzea jsou největším světovým úložištěm renesančního umění.
Pisa - nedostatek finančních prostředků během staletí zabránil demolici a nové výstavbě a zanechal město ve fantasticky zachovalém stavu. Záviděníhodné je portfolio dobře udržovaných románských a gotických staveb. Vzdělání je hnacím motorem v Pise již mnoho století a studenti celé Itálie soutěží o místa na elitních vysokých školách.
Město Lucca se zalíbí každému. Ukrytá za impozantní renesanční zdí, lomené uličky, líbivá náměstí a stinné promenády ji dělají perfektní k pěší prohlídce.
Spisovatelka Stephanie Meyerová považovala Volterru za ideální místo pro náročný vkus hlavního upířího klanu planety a umístila sem část děje velmi populární knižní série Twilight.
15 věží opevněného kopce města San Gimignano připomíná středověký Manhattan. Výletníky láká citelný pocit historie, neporušené středověké uspořádání ulic a kouzlo venkovského prostředí.

1. den
Odjezd v odpoledních hodinách směrem Rakousko. Nočním přejezdem přes Alpy se dostáváme do Itálie.

2. den
V ranních hodinách příjezd do Florencie. Zde nás čeká prohlídka města: St. Marie Novela, sídlo vyhnaných papežů po koncilu v Kostnici, bazilika San Lorenzo (farní kostel rodu Medici), katedrála Santa Maria del Fiore, Baptisterium San Giovanni, Rodý dům Dante Alighieriho, projdeme staré tržiště, procházkou kolem Mercata s fontánou del Porcellino, piazza della Signoria, palác Vechio, most Ponte Vechio, galerie Uffici (možnost návštěvy), pokračujeme k paláci Pitty preš řeku, vyhlídka na Florencii, náměstí Michelangela. V podvečerních hodinách odjezd na ubytování.

3. den
Ráno odjezd směr město Lucca - Toskánský Jeruzalém, románsko - gotická katedrála San Martino, Amfiteátr, zachovalé městské hradby, románský kostel San Michele, kostel San Frediano a další. Rodný dům Giacomo Pucciniho. Kolem poledne se přesuneme do města Pisa a navštívíme místní památky: Piazza dei Miracoli (UNESCO), šikmou věž, Piazza dei Cavalieri a další. V podvečer odjezd na ubytování.

4. den
V ranních hodinách odjezd do Sienny (UNESCO), rodný dům Kateřiny ze Sieny - světice, náměstí Campo (dostihy), katedrála Nanebevzetí Panny Marie - Duomo di Siena, po poledních hodinách odjezd na ochutnávku vín a sýrů. Odpoledne přejezd do města Volterra, večerní město San Gimignano, možnost večeře.

5. den
Poslední den nás čeká prohlídka Benátek. Nočním přejezdem do ČR.

6. den
návrat do ČR v ranních hodinách.

Kam pojedeme?

Doplňující Informace

Hostel/hotel

Snidane

Vicedenni

Autobus

Cena

Cena zahrnuje:

  • Doprava
  • Průvodce
  • Cestovní pojištění
  • 3 x nocleh
  • Mobilhomy

Cena nezahrnuje:

  • Vstupné

Cestovní Pojištění

Cestovní pojištění sjednáváme u pojišťovny UNION na základě seznamu jmen s daty narození.

Pojišění COVID je dnes možné sjednat, jako každé jiné cestovní pojištění, u všech pojišťoven. 

Dokumenty cestovní pojištění

Kontaktujte nás

Vypňte Vaše jméno.
Vyplňte Vaši emailovou adresu.
Neplatný vstup
Vypňte Vaši adresu.
Neplatný vstup
Neplatný vstup
Zaškrtněte pole nejsem robot na konci formuláře. Děkujeme.

Nevíte si rady? Volejte kdykoliv.

+420 777 197 768

+420 770 655 035

Jak objednat

Rezervačním formulářem

Emailem: info@ck-zajezd.cz

Náš příběh

Počínaje au-pair v Anglii přes cestování Amerikou při vysokoškolských studiích až po křižování Evropy s našimi syny. Její historii, kulturu, přírodu, zvyky i gastronomii máme s manželem nejraději. Proto cestujeme křížem krážem Evropou. A odhalujeme dětem a studentům tajemství a místa, kde jsme téměř prošoupali podrážky. S kolegy průvodci naladěnými na podobnou notu. V pohodlí a bezpečí dnešní doby.

Kontakt

+420 777 197 768

info@ck-zajezd.cz

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Cestovatelský žurnál. Pohladí. Navnadí. Inspiruje.

Sledujte nás na sociálních sítích: