Míšeň se proslavila po celém světe výrobou nádherného, kvalitního porcelánu.

Avšak nejen porcelán táhne návštěvníky do tohoto starého města. Míšeň je také město řeky Labe a vína. Žije zde necelých 30 000 obyvatel.

Hlavní lákadlo města - porcelán

Porcelánku můžete dokonce navštívit. Podívat se na muzejní kousky i zavítat do výroby. To však chce včasnou rezervaci. 

Albrechstburg. Rodiště bílého zlata.

zase ten rot Wettinů. V Sasku jej najdete na každém kroku. I tento architektonický skvost mají na svědomí. Byl budován již na počátku 15 století a právě zde byla zřízena v roce 1710 Augustem II Silným první evropská manufaktura na porcelán.

Městské muzeum 

lehce dosažitelné, přímo v centru města. Dokumentuje více než 1 000 let historie města.

Hodinu od Drážďany

Pokud budete mít více dnů, rozhodně se podívejte do Drážďany. Barokní památky a atmosféra města stojí za to. Mezi top turistické atrakce patří též Skleněná manufaktura Volkswagen.

Na skok za Popelkou na zámek Moritzburg

Všichni tento zámek poznáte. Pokud pojedete na vánoční trhy, tak budete mít možná štěstí a zachytíte jej na fotoaparát právě tak, jak jej znáte z naší Popelky. Tedy z filmu s Libuší Šafránkovou Tři oříšky pro Popelku. Na zámku probíhá autentická výstava k pohádce, kde si můžete připomenout původní kostýmy a navíc všechny texty jsou i v češtině. 

Zámek a zahrady v Pilnitz

Před branami Drážďan se zelenají zahrady zámku Pilnitz. Právě zámecký park stojí za shlédnutí jelikož se pyšní více než 2 000 dřevinami, 600 rostlinami a je krásný v každém ročním období. 

Školní zájezdy do Německa

Nevíte si rady? Volejte kdykoliv.

+420 777 197 768

+420 770 655 035

Jak objednat

Rezervačním formulářem

Emailem: info@ck-zajezd.cz

Náš příběh

Počínaje au-pair v Anglii přes cestování Amerikou při vysokoškolských studiích až po křižování Evropy s našimi syny. Její historii, kulturu, přírodu, zvyky i gastronomii máme s manželem nejraději. Proto cestujeme křížem krážem Evropou. A odhalujeme dětem a studentům tajemství a místa, kde jsme téměř prošoupali podrážky. S kolegy průvodci naladěnými na podobnou notu. V pohodlí a bezpečí dnešní doby.

Kontakt

+420 777 197 768

info@ck-zajezd.cz

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Cestovatelský žurnál. Pohladí. Navnadí. Inspiruje.

Sledujte nás na sociálních sítích: