Program zájezdu

Odjezd v ranních hodinách. 

Před hranicemi s Německem si řekneme o historii Krušnohoří a společném dědictví s našimi sousedy. Odedávna se zde těžila měď, cín, stříbro olovo a železo. Region postihla stříbrná horečka v 16 století a z Krušných hor se staly nejvíce obydlené hory v Evropě. Z hranic je to do Drážďan jen kousek.

1 den

Představte si, že dostanete darem zámek. Krásná představa. August Silný sen splnil své milence, hraběnce Anně Constancii von Cosel, které věnoval zámek Pillnitz. Později byl zámek přestavěn podle známého architekta Daniela Pöppelmana.  Zámek obklopuje velkorysý zámecký park, s více než 2 000 dřevinami a 600 rostlinami. Zve k procházkám v každém ročním období. Během vánočního období se park v Pillnitz promění v zářící pohádkovou krajinu s dechberoucí hrou světel a světelnými postavami. Od poloviny listopadu do začátku ledna.

Správně hádáte, že prvním bodem našeho výletu bude zámek Pillnitz a jeho zahrady. 

Poté se přesuneme do Drážďan. Autobusem nebo lodí. Plavba lodí kolem břehů Labe navodí tu pravou atmosféru pro návštěvu Drážďan. Prohlídka města s průvodcem zahrne nejdůležitější památky a historické osobnosti. Odpolední program lze zasvětit návštěvě Skleněné manufaktury Volkswagenu. Nic se nemá přehánět, takže toho bude tak akorát. 

Navečer se ubytujeme.

Co vše lze vidět v Drážďanech? 

2 den

Druhý den budeme pokračovat v pohádkovém snění na dalším krásném zámku. Ten nám bude mnohým povědomý z pohádky Tři oříšky pro Popelku, natočené režisérem Václavem Vorlíčkem. Fotografie na schodech, po kterých prchala křehká Libuše Šafránková bez svého střevíčku, nesmí chybět. Nejedna slečna se poohlédne, zda za ní neběží roztoužený pohádkový princ. Tak, rozplývání už bylo dost. A nyní něco pro chlapce. Nejen chlapci budou zaujati výrobou elektro vozů, které nahlédnou doslova na zoubek. Sledovat z bezprostřední blízkosti pracovníky v bílém oblečení, jak v tichém, prosvětleném prostředí montují vozy, je zážitek pro každého. Zbude-li čas, lze navštívit některou výstavu, muzeum, galerii. A že jich je v Dráždanech nepřeberné množství. 

Od Popelky pojedeme obdivovat porcelán, kam jinam, než do Míšně. Prohlédnout si můžete historický porcelán a podívat se do výroby. Za chvíli zastavení stojí i staré město. 

Co vše lze vidět v Míšni? 

Do programu dvoudenního zájezdu můžete zapojit: 

Začneme u Zwingeru. Ohromeni krásou baroka.

Ze spolupráce mezi architektem Matthausem Pöpelmannem a sochařem Balthasarem Permoserem měl vykvést velkolepý zámek, podobný tomu ve Versailles. August Silný totiž chtěl po návštěvě Paříže něco podobného. Ohromí vás jedno z nejvýznamějších barokních děl v Německu. Nyní zde sídlí světoznámá muzea a sbírky se vzácnými uměleckými díly. Galerie starých mistrů, kde je vystavena například Sixtínská madona. V jižním pavilonu je sbírka porcelánu z nedaleké Míšně. V západním rohu Matematicko-fyzikální salon.  Fotogenická budova patří mezi nejproslulejší stavby německého baroka. 

Rezidenční zámek

Mimořádný městský palác, v němž sídlila saská vláda od roku 1485 až do roku 1918.  Nyní ukrývá a svým návštěvníkům odhaluje cenné sbírky včetně Zelené klenby, kde se třpytí 3 000 předmětů ze zlata, slonoviny, stříbra i diamantů. 

Frauenkirche

Nejznámější symbol Drážďan. Zvedl se doslova z popela. Původní kostel zdobil panorama města dvě století a zhroutil se po bombovém útoku v únoru 1945. Z hromady suti byl postaven v letech 1994 až 2005. 

Semperova Opera 

Poznáte italskou vrcholnou renesanci? Autorem není nikdo jiný než Gottfried Semper. 

Albertinum

Další skvostná prezentace umění. Od romantismu do současnosti. Domov zde našla ohromující Galerie nových mistrů. 

Brühlova terasa

Projdeme se po těchto terasách, projdeme krásnou zahradu. Posoudíte sami, zda zaslouží přízvisko Balkon Evropy. 

Fürstenzug

Tento obraz je více než jen 23 000 dlaždic z míšeňského porcelánu. Zachycuje galerii předků jednoho rodu během několika staletí.

Co více vidět v Drážďanech?

Kam pojedeme?

Doplňující Informace

Hostel/hotel

Snidane

Dvoudenni

Autobus

Cena

Cena zahrnuje:

  • Doprava
  • Ubytování
  • Průvodce
  • Cestovní pojištění
  • Snídaně
  • Mapa

Cena nezahrnuje:

  • Vstupné

Cestovní Pojištění

Cestovní pojištění sjednáváme u pojišťovny UNION na základě seznamu jmen s daty narození.

Pojišění COVID je dnes možné sjednat, jako každé jiné cestovní pojištění, u všech pojišťoven. 

Dokumenty cestovní pojištění

Kontaktujte nás

Vypňte Vaše jméno.
Vyplňte Vaši emailovou adresu.
Neplatný vstup
Vypňte Vaši adresu.
Neplatný vstup
Neplatný vstup
Zaškrtněte pole nejsem robot na konci formuláře. Děkujeme.

Video

Nevíte si rady? Volejte kdykoliv.

+420 777 197 768

+420 770 655 035

Jak objednat

Rezervačním formulářem

Emailem: info@ck-zajezd.cz

Náš příběh

Počínaje au-pair v Anglii přes cestování Amerikou při vysokoškolských studiích až po křižování Evropy s našimi syny. Její historii, kulturu, přírodu, zvyky i gastronomii máme s manželem nejraději. Proto cestujeme křížem krážem Evropou. A odhalujeme dětem a studentům tajemství a místa, kde jsme téměř prošoupali podrážky. S kolegy průvodci naladěnými na podobnou notu. V pohodlí a bezpečí dnešní doby.

Kontakt

+420 777 197 768

info@ck-zajezd.cz

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Cestovatelský žurnál. Pohladí. Navnadí. Inspiruje.

Sledujte nás na sociálních sítích: